tisdag 25 november 2014

10 mindre kul saker med att vara preggo som jag inte visste innan!!1.Det gör ONT!!!! 
Jag var förberedd få att må illa och vara trött biten! Men hade inte hört någon berätta om att det spänner och gör ont i magen!!! Första tiden var det lite som mensvärk delux, nu (v27) Håller ligamenten på att töjas ut (om jag har förstått det rätt) och det är INTE skönt alls.
Musklerna som sitter längst ner på magen strax över ljumskarna krampar av ondheten så att det på riktigt är svårt  att ta på sig strumporna själv...2. Gråtsessions...
Ibland utan ingen anledning, ibland när jag läser något fint, ibland för när jag läser om förlossningar, ibland för att jag är trött, ibland för att mat som jag brukar älska helt plötsligt smakar bajs, ibland för att Selim lägger durkslaget i disken när jag tänkt använda det...3. Kommentarer...
I början var det väldigt kul när någon såg att jag var gravid. Efter 27 veckor av dagliga kommentarer (speciellt av okända människor då jag jobbar i receptionen på en träningsanläggning) kring hur jag ser ut men också hur jag borde se ut så vill jag ibland bara ta på mig en stor säck med texten: 
INGA KOMMENTARER TACK! OCH SNÄLLA RÖR EJ!
Undertexten skulle vara: Ja mina tuttar har växt, min mage är helt normalstor och växer som den ska och ja, det är en människa där inne (med något kön)!
Obs!Pratar alltså mer än gärna om barn, graviditet, uppfostran,föräldraskap osv men ibland vill jag bara känna mig som en "vanlig tjej" med en egen kropp.
  


4.Brösten "läcker" 
Fast barnet inte ens kommit ut!!! väldigt konstig grej..5. Noll energi
Ibland (ganska ofta) är det som att all kraft lämnar min kropp och det enda jag vill är att vara själv, sova alternativt sitta i soffan och kolla på någon okomplicerad film eller dokumentär (helst inget med gråtpotential.) 6. SVULLA
"Passa på att svulla! Kom ihåg att du kan äta för två!"
Det verkar finnas en tanke om att de som äter bra och nyttig mat gör det enbart för att hålla vikten och att när de/vi blir gravid så spelar ingenting någon roll längre. Då ska vi ju ändå bli tjocka... Jag försöker äta bra mat för att vara pigg, stark,frisk och glad! och nu när jag äter åt Klutti också så är jag ännu mer mån om att maten ska vara nyttig så att vi båda får i oss allt vi behöver!
Såklart svullar jag också ibland för att det är najs.7.Sömnen
Jag trodde att det var när barnet var fött som jag inte skulle få sova.. Jag trodde fel! När man är gravid förvandlas ens kissblåsa till onödigt liten! Vilket gör att man/jag behöver gå på toa typ 100% mer än innan. Ofta ligger jag och håller mig i hopp om att jag ska somna ändå. dessutom är det någon som sparkar en i magen i timmar samt att hela kroppen gör ont (se punkt 1).

Visar 20141125_143634.jpg


8. gångstil anka
Ännu ett missförstånd! Jag har tänkt att gravida vankar fram enbart pga att de har en stor mage. FEL!!! Det är för att bäckenet luckras upp och blir helt ostabilt!!9. Prylmani
Helt plötsligt är det väldigt mycket saker som man "borde" ha...10.Försäkringskassan
Räkna med att fylla i papper..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar