fredag 13 februari 2015

Grubbel

Har lite svårt att samla tankarna idag. Som att hjärnan går på högvarv för att spara alla ideer och saker jag tänker att jag vill göra idag eller i framtiden. Mest tänker jag nog på framtiden. Hur kommer vårt barn vara, NÄR tänker hen komma ut, vill vi bo där vi bor, jobba där jag jobbar osv. 
Hur jag vill att livet i stort ska se ut helt enkelt. Vet inte om det är att jag är väldigt ledig just nu och därför har extra mycket tid att fundera över såna frågor eller om det hör ihop med att vi väntar på ett barn? förmodligen kombinationen..
Tid är nog det som jag funderar över mest. Jag vill inte ha ett liv där jag jobbar 8-9 timmar per dag, hämtar och lämnar barnet som jag enbart träffar en kortis innan eller efter jobbet och någon stans där emellan ska jag klämma in Selim, vänner, lek, träning, hemsysslor och egen tid. Kan inte hjälpa att känna att det blir fel när mina viktigaste prioriteringar får dela på tiden som blir "över" samtidigt har jag inte  kommit på någon lösning ännu. Grundplanen blir vell att gå ner i tid efter föräldraledigheten och se hur det funkar. Man har ju rätt att gå ner i tid till 75% fram tills det att barnet är 12 år! Nu ska jag gå och shoppa mandelolja till förlossningen, ska tydligen vara bra...

3 kommentarer:

 1. Att gå ner i tid är guld! Jag jobbar 87.5% per vecka och det sjukt stor skillnad mot heltid. Klart värt det!

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Sen ska man tänka på att helst jobba rätt nära där man bor. Tid slösas ju på resväg till och från jobbet. Jag har en kvart till jobbet nu... när Hugo var 1 år jobbade jag i Bagis och det tog 50 min dörr till dörr.sjukt slös med tid.
  Kram!

  SvaraRadera