tisdag 10 februari 2015

V 38

Igår var vi på mvc-kontroll igen. Allt verkade bra med oss båda :) barnets hjärta slog som de skulle och mina värden såg bra ut! Hurra helt enkelt! Hb eller järnvärdet låg på 120 och det är väldigt bra med tanke  på att jag varken äter kött eller järntabletter! Däremot trycker jag pumpakärnor och allt annat jag kan komma på med järn i! Mitt sockervärde låg lite högt men berodde förmodligen på att jag just hade ätit en massarin... Jag har hela tiden tänkt att jag inte har haft några så kallade cravings men efter att ha scrollat igenom mina mobilbilder inser jag att det nog har gått ner en del semlor och frukt, särskilt apelsiner.. Apelsinerna är förövrigt helt sjukt goda just nu (speciellt de som finns i Fruängens hemköp för er som har vägarna förbi där!)
Idag går vi in i v 38!!!!! vilket innebär att bebisen skulle kunna komma ut när som helst! Oftast kommer den senare (typ vecka 41) för förstföderskor men man vet ju aldrig! Kommer den mellan v 37-41 så räknas det som normalt! Nu har barnet börjar fixera sig i bäckenet så jag blir mer och mer ank-liknande i min gångstil... Men det käns bra att veta att den har valt att ha huvudet neråt, vissa barn får ju för sig att de vill födas med stjärten först. Det verkar inte vara någon höjdare direkt!  Nu är BB-väskan packad o klar med allt jag tror mig behöva. Det är himla svårt att tänka vilka kläder vi ska ta med oss till någon vi inte har träffat ännu! Storleken verkar ju variera rett mycket på olika barn så att säga! Sen vet man ju inte hur länge vi kommer stanna heller, men jag tänker att jag kan ha pyjamas på mig typ hela tiden, det känns skönt. Så här ser jag ut nu! Jag har börjat vänja mig och tycka om min "nya" kropp nu (även om jag inte riktigt förstår att det är jag ibland när jag ser min spegelbild i något skyltfönster).

Jag har även fått låna broddar av Selims syrra så att jag inte ska halka på isen! faktiskt väldigt bra trotts att jag låter som en häst så fort jag går på isfria gator. 

 Juste, vi kollade igenom förlossningsbrevet igår hos barnmorskan också! Hon sa att det var det finaste brevet hon sett på sina 20 år som barnmorska. Haha, kan hända att jag har nördat in en del på det här med förlossningen, men jag vill inte riskera att vara otydlig i hur jag vill ha det...Jag tror dock inte att hon syftade på innehållet utan snarare på layouten. De flesta brukar tydligen skriva en A4 utan en enda bild. Jag gillar bilder... 


20140430-174029.jpg

Nu ska jag gå ut i solskenet och vanka ner bebisen ännu mer i kanalen så att den kommer ut snart!
4 kommentarer: