fredag 26 juni 2015

Torsdag


Selim är ute med Lo på promenad så jag äter upp den sista biten dajmtårta från frysen. Denna vecka äter jag inget med mjöl i. Lo har haft ont i magen så vi(jag) testar att undvika olika mat för att se om det blir bättre. Det är lite segt att skippa mjöl eftersom det är mjöl i mycket som är gott! men till min glädje alltså inte i dajmtårta. I vanliga fall skulle avsaknaden av mjöl inte vara så jobbig men när jag ammar Lo är det som att all energi sugs ut och då är det rätt najs att kunna äta en macka eller två.
Jag har känt mig väldigt hängig och trött den senaste tiden, som att kroppen börjar säga ifrån. Värst är nacken tätt följt utav bäckenet som vägrar stabilisera sig efter förlossningen. På stadig 3:dje plats kommer handlederna som börjar tröttna på att bära runt på en 9 kg klump (Japp ni läste rätt. Nu väger hon alltså 9kg...) Det är för att förtydliga vad en "normal" 9 månaders bebis brukar väga. Lo är 3,5 mån. Men på torsdag ska jag gå till sjukgymnast som Selim har bokat till mig. Själv drar jag alltid ut på att boka sånt (läkare/sjukgymnast/psykolog osv) tills jag är helt paj. Inte helt smart, jag vet.. jag tänker alltid att ontet ska gå över av sig själv eller att jag bara hittat på, att det nog inte är så farligt egentligen! alternativt att jag ska boka en sjukgymnast och sen komma dit och vara frisk. Men som min kompis Janna sa "man skulle ju inte säga till någon annan att kämpa på och inte ta hjälp. Då är det ju knäppt att man gör det med sig själv". Och det är ju väldigt sant faktiskt. Men tills jag blir bättre på att ta hand om min egen hälsa har jag alltså en prima make som hjälper mig att aktivt ta hand om mig själv istället för att passivt vänta på mirakel.


I kväll blir det  eventuellt ytterligare ett avsnitt Grand Design, ett husbyggarprogram som vi har total nördat ner oss i. Ibland drömmer jag om att bygga ett eget hus. Det ska vara en vacker stenmur inomhus.
eventuellt kommer det vara grästack, i äkta Hundert Wasser style. En rutschkana ska gå från sovrummet (som såklart är i ett torn) ner till köket. Huset ska även ha ett växthus/uterum i glas format som en kupol där jag kan odla tomater o zucchini. Eller glasrummet kan förresten ha vilken form som helst! På taket vill jag ha en badtunna. Där ska jag ligga och  kolla upp på himlen i vintermörkret. Om Selim eller Lo vill bada med mig så kan vi rulla oss i snön på taket och tävla om vem som kan vara utanför badtunnan längst utan att frysa ihjäl. Om Selim vinner kommer han att göra sin vinnardans och Lo kommer kräva revansch! Det är sånt som jag drömmer om ibland.

                

1 kommentar: