tisdag 7 juli 2015

4 Månader med Lo

Nu har hon hunnit bli hela 4 månader! vilket innebär att hon får börja provsmaka mat!! vilken fest alltså! Än så länge har  provat palsternacka, avokado, gurka, gröt och smör. Palsternacka och gurka verkar vara favoriterna, gröten var också en höjdare när jag tänker efter!


I början ska man bara ge typ ett kryddmått mat som smakprov och sen om de gillar det kan man gradvis ge mer. Min dröm just nu är att sluta amma. Det tar så sjukt mycket energi och kraft av mig. Säg att hon ammar ca 15 gånger per dag (minst), nästan varje gång blir jag helt sänkt, får hjärtklappning, mår illa och tappar all ork att göra någonting. Jag misstänker att det är något vajsing med hormoner eller eventuellt något fel med sköldkörteln (tydligen är det vanligt att den ballar ur efter en graviditet) Men jag ska gå och kolla upp det  nästa vecka, det kan ju också vara en vanlig hederlig utmattning.
Hon har börjat få mer och mer vilja och provar sin röst med alla ljud hon kan komma på. Hennes senaste ljud är ett argt ljud som låter  lite som en blandning mellan en bilmotor och ett morrande vilddjur. Det ljudet gör hon när hon bajsar (ytterst charmerande), när hon har ont i magen samt när hon vill ha mår uppmärksamhet (helst vill hon att vi ska göra roliga skämt). Hon växer i vanlig ordning mer än normalt. Förra invägningen på BVC vägde hon 9.3 kg.. Hennes tillväxtkurva går ju helt klart uppåt... Men så länge hon växer proportionerligt (alltså på längden också) så verkar det som att allt är i sin ordning. 

 

Igår var jag på ikea och inhandlade barnstolen antilop. Så nu kan lo sitta med när vi äter :) det känns kul! 1 kommentar: