onsdag 22 juli 2015

Någon dag

Det här med att ha koll på dagar när man är "ledig" är inte helt lätt alltså! Nu mäter jag dagarna i energi eller rättare sagt hur mycket jag har fått sova föregående natt.. Om jag tänker på igår tex så kommer jag ihåg två saker jag gjorde 1.Var trött som ett as 2. Hängde med Souta och köpte en Edit Södergran diktsamling som jag har tänkt köpa länge. Idag däremot känner jag mig kreativ och glad då jag bara blev väckt två gånger inatt!
Det här med sömn har blivit ett återkommande tema här på bloggen! men i och med att det är en så pass viktig del i att fungera som människa så tillåter jag mig själv att vara lite tjatig! Jag såg nyss en intressant TED-talk om sömn: https://www.ted.com/talks/russell_foster_why_do_we_sleep 
Den är ganska lång men intressant!

Nästa helg åker vi till Malmö och hänger med Selmas familj i deras hus och efter det  åker vi vidare hem till Janna+familj! En SUPERhelg/vecka helt enkelt!
Vi borde verkligen köpa en ny stor resväska. För tillfället har vi varsina "weakendbags" som blivit alldeles för små nu när blöjor, bodys och andra Lo saker också ska rymmas. Men det får bli ett projekt för nästa vecka!
Ibland pratar vi om att ha bil, skulle bli så mycket lättare att resa då. Barnvagn och resväskor plus sjutton påsar med allt som inte fick plats i väskorna är inte optimalt på vare sig buss eller tåg!
Men just nu ingår inte bil i vår budget!

Selim är väldigt bra på att härma dialekter. När han tänker efter kan han nog ganska bra på de flesta dialekterna. Danska kan han också. Oftast är han väldigt bra på ett eller två specifika ord som han säger ganska många gånger. Hans Danska ord/namn är MÄÄÄTS alltså Mats på svenska. Här är Selim som säger sina favoritord  Malmö och ost med perfekt skånsk dialekt


Malmö ska som sagt bli lattjo! Hoppas på bra väder, en glad Lo och mycket skoj!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar